• e52cfb6eb2
  Kundershtoj Korrupsionin

  Përfaqësues të Prokurorisë së Përgjithshme, Ambasadës Amerikane në Tiranë dhe EDS ishin sot të pranishëm në Universitetin Europian të Tiranës për një bashkëbisedim me studentë në kuadër të fushatës “Unë Kundërshtoj Korrupsionin”. Kjo fushatë e ndërmarrë nga prokuroria dhe e mbështetur nga programi OPDAT i Departamentit të Drejtësisë së SHBA-së, është fokusuar kryesisht tek të Read More

 • 6b330bc288
  Mareveshja bashkepunimi Fondacioni EDS – Universiteti Europian I Tiranes (UET)

  Ndërmjet kësaj marrëveshje, Universiteti Europian i Tiranes dhe Fondacioni EDS dëshirojnë të promovojnë bashkëpunimin në kuadër të kërkimit shkencor dhe kulturor falë zhvillimit të aktiviteteve të përbashkëta. Bashkëpunimi do të përfshijë kryesisht zhvillimin e marrëdhënieve akademike, kulturore , shkencore dhe konkretisht: · Organizimin e aktiviteteve të përbashkëta për studentët e Universitetit të Tiranës në mbajtjen Read More

 • ba05b1e308
  TEDx Tirana Official 2013

  EDS Foundation Albania permbylli me sukses projektin e saj te me te fundit “TEDx Tirana Official 2013”. Ne rolin e Partnerit Kryesore te eventit, Fondacioni EDS mbeshteti financiarisht zhvillimin e ketij projekti duke I suportuar organizatoret ne zhvillimin me sukses per here te pare ne Tirane dhe Shqiperi te TEDx TIRANA OFFICIAL 2013. After-Party Tedx Read More

 • d8ae0ad71a
  Konferencë mbi poezinë e re shqiptare

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuan A.N.I.A dhe Klub Aleph Kordinuan: Andi Tepelena, Artan Filo 27 prill 2005, Auditorium Santa Margherita-Venezia Kjo veprimtari u zhvillua në kuadrin e edicionit të tretë të projektit kulturor “Art Kontakt”-pikëtakimi me artin dhe kulturën shqiptare. Qëllimi i veprimtarisë ishte promovimi i poezisë shqiptare pas viteve 90-të për lexuesin e huaj Read More

 • a9f0d346fc
  Konferencë mbi pasurinë kulturore të Malit të Zi

  Koordinon Andrea BonifacioSalla e Këshillit Bashkiak, Ca` Farsetti, Venezia Venecia, E martë 2 nëntor 2004 ora 15,00 Histori, Arkitekturë, Ambient Prezantim i librit: “Perasto: 300 vjet vetmi” Marrin fjalën autorët: Aleksandra KAPETANOVIC Expeditio Biljana GLIGORIC Expeditio Pas diskutimeve: Mali i Zi dhe Venecia: një lidhje historike Pasuria artistike, historike, ambientale, turistike-kulturore Morën fjalën: Domenico PATASSINI, Read More

 • 725eb4f945
  Arbëreshët – 5 shekuj histori

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuar nga ANIA dhe Asci degli Studi Kordinuan: Andi Tepelena, Andrea Bonifacio, Gianni Macri` 25 – 26 maj 2004, Auditorium Santa Margherita – Venezia Aktivitet kushtuar pranisë shekullore të komunitetit arbëresh në Jug të Italisë. Në qendër të këtij aktiviteti ishin gjuha dhe letërsia arbëreshe, veshjet popullore, ritualet bizantine dhe traditat Read More