• If you want to go Fast, go alone. If you want to go Far, go together.

  If you want to go Fast, go alone. If you want to go Far, go together.

 • 48585bcec5
  Ekspozitë e skulptores Erisa Bekteshi

  Fondacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e skulptores dhe piktores Erisa Bekteshi e cila u hap më datë 6 Qershor, 2012 në orën 18:00. Ne te u shfaqen skulptura në 3D, skuptura ne reliev dhe piktura.

 • 8dbdd2bec8
  Ekspozitë e piktores Real Hoxha

  Foundacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e Real Hoxha. Ekspozita qëndroi hapur nga data 14.04.2012 – 25.04.2012

 • aea09044eb
  Ekspozitë e piktorit Ali Oseku

  Ali Oseku është përfaqësues i një momenti esencial në vlerësimin e artit konteporan në Shqipëri, ku përpjekjet për një art të ri, ishin më shumë të evidentuara në gjysmën e dytë të shekullit të kaluar. Ali Oseku ishte artisti i cili asnjëherë nuk u përshtat me metodat kreative të Realizmit Socialist. Cfarë përfaqsojnë pikturat e Read More

 • db4250c354
  Ekspozitë e piktorit Shpend Bengu

  Shpend Bengu është një artist Shqiptar, lindur me 12 maj të 1962 në Tiranë dhe i diplomuar si piktor në Akademinë e Arteve të bukura pranë Liceut Artistik. Ai është bashkëpunëtor aktiv në universitetin e Calabrisë si dhe ne institucione te tjera publike te Rajonit të Calabrisë si ekspert në dizajn grafik, pikturë, teknikë të Read More

 • 8a591775f1
  Ekspozitë e fotografit Armand Sallabanda

  Ai ka një sens të rafinuar artistik me kreativitet të jashtëzakonshëm. Ai është një mixues shumë i mirë i të bukurës me artin. Ai është një magjistar i kamerës dhe padyshim një ekspert në portretet e femrave. Modelet e tij janë mahnitëse. “Armandi e kthen fotografinë në një thesar impresionues me ngjyra të mrekullueshme dhe Read More

 • 0db4c5df12
  Ekspozita “Rrugë paralele” e piktorit Lin Delia

  Profetikja në artit e Lin Delisë Lin Delia, piktori që do të përshëndetej si një artist i rrallë në shumë vende, në Shqipëri, në atdheun e vet, ka qenë më i pavërejtur se një fantazmë. Kjo ndodhte për arsyen e njohur se në gjysmën e dytë të shekullit, prej Shqipërisë ishin larguar, ndër të tjera, Read More

 • 1d0ec9df73
  Festival në kalanë e Bashtovës

  Sponsorizuar nga R&T dhe me mbështetjen e Fondacionit EDS Festival në kalanë e BASHTOVËS 13-14 Qeshor 2009 Art Etno-Pop music Dans modern Teatër-Poezi Ankand pikture Projeksione kinematografike Muzikë elektronike

 • c202912eef
  Festival i Artit në Lekurs

  Sponsorizuar EDS Foundation. Nomadizëm në Art. Tema e zhvendosjes drejt teritoresh të reja gjeografike dhe intelektuale është nënteksi i kësaj teme. Artistët e sotëm janë “uliksë” modernë. Nëpërmjet mediumeve të ndryshme ato bëjnë një kërkim të vazhdueshëm duke shfaqur vizionin për botën. Raporti i lokales me globalen, raportet etnike në rajonin tonë, paraja, pushteti, erosi, Read More

 • 078cddce23
  Festival i Artit në kalanë e Ali Pashës – Porto Palermo

  EDS Foundation në bashkëpunim me Art Kontakt, organizuan Festivalin Nderkombëtar të Artit më 10-13 Gusht 2007 Ky festival arti u realizua duke përdorur teknika të reja artistike, dvd video, performanca, instalacione, fotografi, balet modern, muzikë eksperimentale etj. Ambjenti i realizimit të aktivitetit u bë kalaja sugjestive e Ali Pashë Tepelenës në Porto Palermo-(Qeparo) e cila Read More

 • 6ed125ec36
  Në krahët e luanit – një udhëtim për tu bashkuar

  E diel 23 Korrik 2006, Shkodër Programi i ditës · Pritja e ekuipazhit venecian · Vizita në Kalanë e Rozafës, Fototeken Marubi, Liqenin e Shkodrës. (filmime, intervista) Programi i mbrëmjes Ora 20.30, Konsullata Italiane, Shkodër · Hapin veprimtarinë: Kryetari i Bashkisë së Shkodrës, Maurizio Crema – gazetari i “Il Gazzettino”, ideatori i projektit kulturor “Në Read More