• d8ae0ad71a
  Konferencë mbi poezinë e re shqiptare

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuan A.N.I.A dhe Klub Aleph Kordinuan: Andi Tepelena, Artan Filo 27 prill 2005, Auditorium Santa Margherita-Venezia Kjo veprimtari u zhvillua në kuadrin e edicionit të tretë të projektit kulturor “Art Kontakt”-pikëtakimi me artin dhe kulturën shqiptare. Qëllimi i veprimtarisë ishte promovimi i poezisë shqiptare pas viteve 90-të për lexuesin e huaj Read More

 • e483db5457
  Muzikantica

  Projekt i Fondacionit EDSDrejtor Artistik: Zhani Ciko 15 Prill 2005, pranë Teatrit të Operas dhe Baletit Koncerti “Muzicantica” i cili është një përmbledhje e kompozimeve të periudhës së Rilindjes, u organizua në kuadër të Koncerteve të Integrimit sipas programit të mëposhtëm: Akti i Parë G.B. Fontana (1630) Sonata e tretë për flaut Pietro Paolo Raimondi Read More

 • ccb6370629
  Koncert i “Fanfara Tirana” në karnavalet e Venecias

  Me mbështejen e Fondacionit EDSRealizoi A.N.I.A Shoqatë kulturore Italo Shqiptare Koordinoi: Andi Tepelena 5 shkurt 2005, ora 19.00, Campo Santa Margherita Koncerti i grupit shqiptar të muzikës world music `Fanfara Tirana’ u realizua me rastin e Karnavaleve të Venecias.

 • cc6c665990
  Koncert i Orkestrës Filarmonike të Akademisë së Arteve

  Projekt i Fondacionit EDS nën drejtimin e Isak Shehu. 22 Nëntor 2004, salla e Akademisë së Arteve Koncerti Orkestrës Filarmonike të Akademisë së Arteve i realizuar më datë 22 Nëntor 2004 në Tiranë, është koncerti nr. 2 i Brahmsit, një nga veprat më madhështore të shkruajtura për piano e orkestër, një sintezë e mrekullueshme e Read More

 • a9f0d346fc
  Konferencë mbi pasurinë kulturore të Malit të Zi

  Koordinon Andrea BonifacioSalla e Këshillit Bashkiak, Ca` Farsetti, Venezia Venecia, E martë 2 nëntor 2004 ora 15,00 Histori, Arkitekturë, Ambient Prezantim i librit: “Perasto: 300 vjet vetmi” Marrin fjalën autorët: Aleksandra KAPETANOVIC Expeditio Biljana GLIGORIC Expeditio Pas diskutimeve: Mali i Zi dhe Venecia: një lidhje historike Pasuria artistike, historike, ambientale, turistike-kulturore Morën fjalën: Domenico PATASSINI, Read More

 • 725eb4f945
  Arbëreshët – 5 shekuj histori

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuar nga ANIA dhe Asci degli Studi Kordinuan: Andi Tepelena, Andrea Bonifacio, Gianni Macri` 25 – 26 maj 2004, Auditorium Santa Margherita – Venezia Aktivitet kushtuar pranisë shekullore të komunitetit arbëresh në Jug të Italisë. Në qendër të këtij aktiviteti ishin gjuha dhe letërsia arbëreshe, veshjet popullore, ritualet bizantine dhe traditat Read More