• “Endërr vere”, koncert i Mezzo-Soprano Vikena Kamenica dhe pianistes Merita Rexha (Tërshana)

  Mezzo-Soprano Vikena Kamenica, soliste në Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit, si dhe pianistja Merita Rexha Tërshana, Profesor i asociuar në Katedrën e Pianos pranë Univeritetit të Arteve, organizuan koncertin vokalo pianistik ”Endërr Vere” në datë 7 qershor, 2012 në orën 19.00 tek Salla e Madhe e Universitetit të Arteve.Ky Koncert ishte prenzantimi i një Read More

 • 48585bcec5
  Ekspozitë e skulptores Erisa Bekteshi

  Fondacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e skulptores dhe piktores Erisa Bekteshi e cila u hap më datë 6 Qershor, 2012 në orën 18:00. Ne te u shfaqen skulptura në 3D, skuptura ne reliev dhe piktura.

 • 8dbdd2bec8
  Ekspozitë e piktores Real Hoxha

  Foundacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e Real Hoxha. Ekspozita qëndroi hapur nga data 14.04.2012 – 25.04.2012

 • Tryeza e rrumbullakët mbi aksesin në të drejtat ligjore dhe sociale të grupeve në nevojë

  Fondacioni EDS organizoi më datë 16.03.2012, në sallën e konferencave të fondacionit EDS tryezën e rrumbullakët mbi aksesin në të drejtat ligjore dhe sociale të grupeve në nevojë. Në këtë tryezë morrën pjesë përfaqësues të shoqatave të ndryshme lokale si dhe grupet në nevojë.

 • aea09044eb
  Ekspozitë e piktorit Ali Oseku

  Ali Oseku është përfaqësues i një momenti esencial në vlerësimin e artit konteporan në Shqipëri, ku përpjekjet për një art të ri, ishin më shumë të evidentuara në gjysmën e dytë të shekullit të kaluar. Ali Oseku ishte artisti i cili asnjëherë nuk u përshtat me metodat kreative të Realizmit Socialist. Cfarë përfaqsojnë pikturat e Read More

 • db4250c354
  Ekspozitë e piktorit Shpend Bengu

  Shpend Bengu është një artist Shqiptar, lindur me 12 maj të 1962 në Tiranë dhe i diplomuar si piktor në Akademinë e Arteve të bukura pranë Liceut Artistik. Ai është bashkëpunëtor aktiv në universitetin e Calabrisë si dhe ne institucione te tjera publike te Rajonit të Calabrisë si ekspert në dizajn grafik, pikturë, teknikë të Read More

 • 8a591775f1
  Ekspozitë e fotografit Armand Sallabanda

  Ai ka një sens të rafinuar artistik me kreativitet të jashtëzakonshëm. Ai është një mixues shumë i mirë i të bukurës me artin. Ai është një magjistar i kamerës dhe padyshim një ekspert në portretet e femrave. Modelet e tij janë mahnitëse. “Armandi e kthen fotografinë në një thesar impresionues me ngjyra të mrekullueshme dhe Read More

 • 48bfa40f0b
  Albania Open – Vlorë 2011

  Albania Open2011 u organizua në Vlorë nga datat 10 – 14 Maj. Rregjistrimet në konkurs u bënë në datat 1-10 Maj. Për më shumë informacion vizitoni faqen e internetit http://www.albaniaopen.com

 • 27ccd08a97
  Fondacioni EDS, një nga sponsorizuesit zyrtarë të Rally Albania 2010

  Fondacioni EDS një prej sponsorave zyrtarë të Rally Albania 2010.

 • 0db4c5df12
  Ekspozita “Rrugë paralele” e piktorit Lin Delia

  Profetikja në artit e Lin Delisë Lin Delia, piktori që do të përshëndetej si një artist i rrallë në shumë vende, në Shqipëri, në atdheun e vet, ka qenë më i pavërejtur se një fantazmë. Kjo ndodhte për arsyen e njohur se në gjysmën e dytë të shekullit, prej Shqipërisë ishin larguar, ndër të tjera, Read More

 • 9e7762a622
  Futboll Amfiteatri

  Përjentoni emocionet e kampionatit botëror Afrikë e Jugut 2010 me ndeshjet e transmetuara live në Ambientet e Akademisë së Arteve. Mundësuar nga EDS foundation.

 • f7f80aa10c
  Koncert sinfonik “Pranverë 2010”

  Stina Koncertore e PranverësKoncert sinfonik në Akademinë e Arteve nën pjesëmarrien e solistes Merita Rexha-Tërshana dhe dirigjentit Alqi Lepuri Shupo, Sokol – “4 Tablo Sinfonike” nr.3 Trimat e Nënës nr.4 Vallëzon Shqipëria Zadeja, Cesk- Koncert për Pjano dhe Orkestër Last, Franz- “Preludet” Poeme Sinfonike nr.3