• 5c81eafe66
  Roli i kulturës në shoqërinë civile

  Seminare të organizuar nga Fondacioni EDSNë Akademinë e Arteve të Bukura, Tiranë · Institucionet e artit bashkëkohor-mekanizmi i seleksionimit të artistëve të rinj · Bienale e Venecies-Roli i kuratorit · “Business plan” i një evenimenti kulturor

 • 2dbf1b2dc0
  Projekti “Hour Of Code”

  Së bashku mund ti japim një frymë tjetër përdorimit të teknologjisë.Teknologjia dhe përdorimi I software ka pasur gjithmonë mungesë diversiteti, por “Hour of Code” është hapi I pare për ta ndrequr këtë fakt dhe për tu treguar studentëve se cafrë është shkenca kompjuterike në vetvete. Histori të shumta qarkullojnë se student të ndryshëm nëpërmjet përdorimit Read More

 • 41577752de
  Horizonte Te Hapura

  Fondacioni EDS organizon ne Date 25/11/2014 ( Marte ) prane Muzeut Kombetare Historik , salla “Unesco” ora 17:00, Konferencen “Horizonte te Hapura” Edicioni I Tema : Programimi dhe Teknologjia Informacionit. Konferenca eshte e konceptuar dhe e menduar si Platforme “Start up”

 • bb348cde8b
  #HourOfCode ne gjimnazin e pergjithshem Qemal Stafa

  Eventi i fundit para javes se kodimit 8-14 Dhjetor 2014 u zhvilluar prane ambienteve te shkolles se mesme prane qendres se Tiranes, Qemal Stafa. Nxenesit e kishin shume te thjeshte oren e pare te kodimit dhe i dhane zgjidhje cdo mesimi per vendosjen sic duhet te puzzle-ave. Oren tjeter njohurite do te thellohen akoma me Read More

 • cf9a13ead5
  #HourOfCode ne shkollen “Sinan Tafaj”

  Zgjerohet cdo here e me shume rrjeti i shkollave pjesemarrese ne nismen per te futur ne kurikulen mesimore Shkencat Kompjuterike. Layout Hi Tech ne laboratorin e informatikes te gjimnazit “Sinan Tafaj” e gjendur ne qender te Tiranes. Programimi duhet te jet i aksesueshem nga te gjithe dhe ne cdo kohe pa qene e domosdoshme te Read More

 • 86373671eb
  #HourOfCode ne shkollen “Ernest Koliqi”

  Programi code.org gjen hapesira jo vetem ne gjimnazet publike por edhe ne ato private.#HourOfCode zhvillohet ne laboratorin e Informatikes ne shkollen 12-vjecare “Ernest Koliqi” me pjesemarres nxenes te klasave te ndryshme. Nje bisede interaktive me nxenesit te cilat jane te prirur dhe kane mjaft deshire te mesojne cdo dite e me shume rreth botes se Read More

 • f5cb495452
  #HourOfCode ne shkollen “Asim Zeneli”

  Nisma #HourOfCode zhvendoset ne jug te Shqiperise, ne gjimnazin e pergjithshem te Gjirokastres “Asim Zeneli”. Banka e Kohes jep frytet e saj ku te rinjte nga bota e Teknologjise se Informacionit me kohen e tyre te dhuruar japin nje ore leksion/seminar ne laboratorin e Informatikes ne shkolle. Struktura dhe menyra se si eshte ndertuar faqja Read More

 • ef534c4275
  #HourOfCode ne shkollen “Arben Broci”

  Ora e kodimit u zhvillua sot ne ambientet e shkolles se mesme “Arben Broci”. Duke shfrytezuar kohen qe cdo person mund te dhuroje ne banken e kohes www.bankaekohes.org kesaj radhe oren e mesimit e zhvilloi Ilda Gjona, e cila ka perfunduar studimet ne Fakultetin e Teknologjise se Informacionit, Inxhinieri Telekomunikacioni. Deshira e saj perkon me Read More

 • projekt2
  #HourOfCode Qemal Stafa

  Eventi i fundit para javes se kodimit 8-14 Dhjetor 2014 u zhvilluar prane ambienteve te shkolles se mesme prane qendres se Tiranes, Qemal Stafa.

 • e52cfb6eb2
  Kundershtoj Korrupsionin

  Përfaqësues të Prokurorisë së Përgjithshme, Ambasadës Amerikane në Tiranë dhe EDS ishin sot të pranishëm në Universitetin Europian të Tiranës për një bashkëbisedim me studentë në kuadër të fushatës “Unë Kundërshtoj Korrupsionin”. Kjo fushatë e ndërmarrë nga prokuroria dhe e mbështetur nga programi OPDAT i Departamentit të Drejtësisë së SHBA-së, është fokusuar kryesisht tek të Read More

 • 6b330bc288
  Mareveshja bashkepunimi Fondacioni EDS – Universiteti Europian I Tiranes (UET)

  Ndërmjet kësaj marrëveshje, Universiteti Europian i Tiranes dhe Fondacioni EDS dëshirojnë të promovojnë bashkëpunimin në kuadër të kërkimit shkencor dhe kulturor falë zhvillimit të aktiviteteve të përbashkëta. Bashkëpunimi do të përfshijë kryesisht zhvillimin e marrëdhënieve akademike, kulturore , shkencore dhe konkretisht: · Organizimin e aktiviteteve të përbashkëta për studentët e Universitetit të Tiranës në mbajtjen Read More

 • ba05b1e308
  TEDx Tirana Official 2013

  EDS Foundation Albania permbylli me sukses projektin e saj te me te fundit “TEDx Tirana Official 2013”. Ne rolin e Partnerit Kryesore te eventit, Fondacioni EDS mbeshteti financiarisht zhvillimin e ketij projekti duke I suportuar organizatoret ne zhvillimin me sukses per here te pare ne Tirane dhe Shqiperi te TEDx TIRANA OFFICIAL 2013. After-Party Tedx Read More