Konferenca

Roli i kulturës në shoqërinë civile

Seminare të organizuar nga Fondacioni EDS Në Akademinë e Arteve të Bukura, Tiranë · Institucionet e artit bashkëkohor-mekanizmi i seleksionimit të artistëve të rinj · Bienale e Venecies-Roli i kuratorit · “Business plan” i një evenimenti kulturor

More Roli i kulturës në shoqërinë civile

Projekti “Hour Of Code”

Së bashku mund ti japim një frymë tjetër përdorimit të teknologjisë. Teknologjia dhe përdorimi I software ka pasur gjithmonë mungesë diversiteti, por “Hour of Code” është hapi I pare për ta ndrequr këtë fakt dhe për tu treguar studentëve se cafrë është shkenca kompjuterike në vetvete. Histori të shumta qarkullojnë

More Projekti “Hour Of Code”

Horizonte Te Hapura

Fondacioni EDS organizon ne Date 25/11/2014 ( Marte ) prane Muzeut Kombetare Historik , salla “Unesco” ora 17:00, Konferencen “Horizonte te Hapura” Edicioni I Tema : Programimi dhe Teknologjia Informacionit. Konferenca eshte e konceptuar dhe e menduar si Platforme “Start up”

More Horizonte Te Hapura

#HourOfCode ne gjimnazin e pergjithshem Qemal Stafa

Eventi i fundit para javes se kodimit 8-14 Dhjetor 2014 u zhvilluar prane ambienteve te shkolles se mesme prane qendres se Tiranes, Qemal Stafa. Nxenesit e kishin shume te thjeshte oren e pare te kodimit dhe i dhane zgjidhje cdo mesimi per vendosjen sic duhet te puzzle-ave. Oren tjeter njohurite

More #HourOfCode ne gjimnazin e pergjithshem Qemal Stafa

#HourOfCode ne shkollen “Sinan Tafaj”

Zgjerohet cdo here e me shume rrjeti i shkollave pjesemarrese ne nismen per te futur ne kurikulen mesimore Shkencat Kompjuterike. Layout Hi Tech ne laboratorin e informatikes te gjimnazit “Sinan Tafaj” e gjendur ne qender te Tiranes. Programimi duhet te jet i aksesueshem nga te gjithe dhe ne cdo kohe

More #HourOfCode ne shkollen “Sinan Tafaj”

#HourOfCode ne shkollen “Ernest Koliqi”

Programi code.org gjen hapesira jo vetem ne gjimnazet publike por edhe ne ato private. #HourOfCode zhvillohet ne laboratorin e Informatikes ne shkollen 12-vjecare “Ernest Koliqi” me pjesemarres nxenes te klasave te ndryshme. Nje bisede interaktive me nxenesit te cilat jane te prirur dhe kane mjaft deshire te mesojne cdo dite

More #HourOfCode ne shkollen “Ernest Koliqi”

#HourOfCode ne shkollen “Asim Zeneli”

Nisma #HourOfCode zhvendoset ne jug te Shqiperise, ne gjimnazin e pergjithshem te Gjirokastres “Asim Zeneli”. Banka e Kohes jep frytet e saj ku te rinjte nga bota e Teknologjise se Informacionit me kohen e tyre te dhuruar japin nje ore leksion/seminar ne laboratorin e Informatikes ne shkolle. Struktura dhe menyra

More #HourOfCode ne shkollen “Asim Zeneli”

#HourOfCode ne shkollen “Arben Broci”

Ora e kodimit u zhvillua sot ne ambientet e shkolles se mesme “Arben Broci”. Duke shfrytezuar kohen qe cdo person mund te dhuroje ne banken e kohes www.bankaekohes.org kesaj radhe oren e mesimit e zhvilloi Ilda Gjona, e cila ka perfunduar studimet ne Fakultetin e Teknologjise se Informacionit, Inxhinieri Telekomunikacioni.

More #HourOfCode ne shkollen “Arben Broci”