• 6b330bc288
  Mareveshja bashkepunimi Fondacioni EDS – Universiteti Europian I Tiranes (UET)

  Ndërmjet kësaj marrëveshje, Universiteti Europian i Tiranes dhe Fondacioni EDS dëshirojnë të promovojnë bashkëpunimin në kuadër të kërkimit shkencor dhe kulturor falë zhvillimit të aktiviteteve të përbashkëta. Bashkëpunimi do të përfshijë kryesisht zhvillimin e marrëdhënieve akademike, kulturore , shkencore dhe konkretisht: · Organizimin e aktiviteteve të përbashkëta për studentët e Universitetit të Tiranës në mbajtjen Read More

 • ba05b1e308
  TEDx Tirana Official 2013

  EDS Foundation Albania permbylli me sukses projektin e saj te me te fundit “TEDx Tirana Official 2013”. Ne rolin e Partnerit Kryesore te eventit, Fondacioni EDS mbeshteti financiarisht zhvillimin e ketij projekti duke I suportuar organizatoret ne zhvillimin me sukses per here te pare ne Tirane dhe Shqiperi te TEDx TIRANA OFFICIAL 2013. After-Party Tedx Read More

 • d8ae0ad71a
  Konferencë mbi poezinë e re shqiptare

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuan A.N.I.A dhe Klub Aleph Kordinuan: Andi Tepelena, Artan Filo 27 prill 2005, Auditorium Santa Margherita-Venezia Kjo veprimtari u zhvillua në kuadrin e edicionit të tretë të projektit kulturor “Art Kontakt”-pikëtakimi me artin dhe kulturën shqiptare. Qëllimi i veprimtarisë ishte promovimi i poezisë shqiptare pas viteve 90-të për lexuesin e huaj Read More

 • a9f0d346fc
  Konferencë mbi pasurinë kulturore të Malit të Zi

  Koordinon Andrea BonifacioSalla e Këshillit Bashkiak, Ca` Farsetti, Venezia Venecia, E martë 2 nëntor 2004 ora 15,00 Histori, Arkitekturë, Ambient Prezantim i librit: “Perasto: 300 vjet vetmi” Marrin fjalën autorët: Aleksandra KAPETANOVIC Expeditio Biljana GLIGORIC Expeditio Pas diskutimeve: Mali i Zi dhe Venecia: një lidhje historike Pasuria artistike, historike, ambientale, turistike-kulturore Morën fjalën: Domenico PATASSINI, Read More

 • 725eb4f945
  Arbëreshët – 5 shekuj histori

  Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuar nga ANIA dhe Asci degli Studi Kordinuan: Andi Tepelena, Andrea Bonifacio, Gianni Macri` 25 – 26 maj 2004, Auditorium Santa Margherita – Venezia Aktivitet kushtuar pranisë shekullore të komunitetit arbëresh në Jug të Italisë. Në qendër të këtij aktiviteti ishin gjuha dhe letërsia arbëreshe, veshjet popullore, ritualet bizantine dhe traditat Read More