• 48585bcec5
  Ekspozitë e skulptores Erisa Bekteshi

  Fondacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e skulptores dhe piktores Erisa Bekteshi e cila u hap më datë 6 Qershor, 2012 në orën 18:00. Ne te u shfaqen skulptura në 3D, skuptura ne reliev dhe piktura.

 • 8dbdd2bec8
  Ekspozitë e piktores Real Hoxha

  Foundacioni EDS sponsorizoi ekspozitën e Real Hoxha. Ekspozita qëndroi hapur nga data 14.04.2012 – 25.04.2012

 • aea09044eb
  Ekspozitë e piktorit Ali Oseku

  Ali Oseku është përfaqësues i një momenti esencial në vlerësimin e artit konteporan në Shqipëri, ku përpjekjet për një art të ri, ishin më shumë të evidentuara në gjysmën e dytë të shekullit të kaluar. Ali Oseku ishte artisti i cili asnjëherë nuk u përshtat me metodat kreative të Realizmit Socialist. Cfarë përfaqsojnë pikturat e Read More

 • db4250c354
  Ekspozitë e piktorit Shpend Bengu

  Shpend Bengu është një artist Shqiptar, lindur me 12 maj të 1962 në Tiranë dhe i diplomuar si piktor në Akademinë e Arteve të bukura pranë Liceut Artistik. Ai është bashkëpunëtor aktiv në universitetin e Calabrisë si dhe ne institucione te tjera publike te Rajonit të Calabrisë si ekspert në dizajn grafik, pikturë, teknikë të Read More

 • 8a591775f1
  Ekspozitë e fotografit Armand Sallabanda

  Ai ka një sens të rafinuar artistik me kreativitet të jashtëzakonshëm. Ai është një mixues shumë i mirë i të bukurës me artin. Ai është një magjistar i kamerës dhe padyshim një ekspert në portretet e femrave. Modelet e tij janë mahnitëse. “Armandi e kthen fotografinë në një thesar impresionues me ngjyra të mrekullueshme dhe Read More

 • 0db4c5df12
  Ekspozita “Rrugë paralele” e piktorit Lin Delia

  Profetikja në artit e Lin Delisë Lin Delia, piktori që do të përshëndetej si një artist i rrallë në shumë vende, në Shqipëri, në atdheun e vet, ka qenë më i pavërejtur se një fantazmë. Kjo ndodhte për arsyen e njohur se në gjysmën e dytë të shekullit, prej Shqipërisë ishin larguar, ndër të tjera, Read More

 • 1d0ec9df73
  Festival në kalanë e Bashtovës

  Sponsorizuar nga R&T dhe me mbështetjen e Fondacionit EDS Festival në kalanë e BASHTOVËS 13-14 Qeshor 2009 Art Etno-Pop music Dans modern Teatër-Poezi Ankand pikture Projeksione kinematografike Muzikë elektronike

 • c202912eef
  Festival i Artit në Lekurs

  Sponsorizuar EDS Foundation. Nomadizëm në Art. Tema e zhvendosjes drejt teritoresh të reja gjeografike dhe intelektuale është nënteksi i kësaj teme. Artistët e sotëm janë “uliksë” modernë. Nëpërmjet mediumeve të ndryshme ato bëjnë një kërkim të vazhdueshëm duke shfaqur vizionin për botën. Raporti i lokales me globalen, raportet etnike në rajonin tonë, paraja, pushteti, erosi, Read More

 • 078cddce23
  Festival i Artit në kalanë e Ali Pashës – Porto Palermo

  EDS Foundation në bashkëpunim me Art Kontakt, organizuan Festivalin Nderkombëtar të Artit më 10-13 Gusht 2007 Ky festival arti u realizua duke përdorur teknika të reja artistike, dvd video, performanca, instalacione, fotografi, balet modern, muzikë eksperimentale etj. Ambjenti i realizimit të aktivitetit u bë kalaja sugjestive e Ali Pashë Tepelenës në Porto Palermo-(Qeparo) e cila Read More

 • 6ed125ec36
  Në krahët e luanit – një udhëtim për tu bashkuar

  E diel 23 Korrik 2006, Shkodër Programi i ditës · Pritja e ekuipazhit venecian · Vizita në Kalanë e Rozafës, Fototeken Marubi, Liqenin e Shkodrës. (filmime, intervista) Programi i mbrëmjes Ora 20.30, Konsullata Italiane, Shkodër · Hapin veprimtarinë: Kryetari i Bashkisë së Shkodrës, Maurizio Crema – gazetari i “Il Gazzettino”, ideatori i projektit kulturor “Në Read More